برای پول در آوردن وبلاگ ننویسید. به خاطر عشق به نویسندگی وبلاگ بنویسید. برای به اشتراک گذاشتن علایقتان با دیگران وبلاگ بنویسید. اما برای پول درآوردن این کار را نکنید. هر وبلاگنویسی که بابت نوشتههایش درآمد میلیونی دارد، ابتدا اینگونه نبوده و اینطور برنامهریزی نکرده بوده است. فقط اینطور پیش آمده و سالها زمان برده است. ماهها نه، سالها.
«مارک منسن»
بسیاری اوقات وقتی صحبت از نوشتن و به ویژه وبلاگنویسی میشود، گاهی اشتباهات و سوءتفاهمهایی هم این وسط شکل میگیرد. اشتباهاتی از این دست که وبلاگ یک چیز است و وبسایت چیز دیگری.
تفاوت وبلاگ با وبسایت
شما هم فکر میکنید وبلاگ با وبسایت با هم فرق دارند؟
در همان ابتدا بگوییم که وبلاگ بخشی از وبسایت شماست. همینجا من فرزانه کردلو در جهان فکر بگویم در واقع وبلاگ همان وبسایت شما نیست. وبلاگ بخشی از سایت شماست. پس در وبلاگ شما میتوانید بر حسب دغدغه، علاقمندی و موضوع کسبوکارتان سایتی را با هزینه کم راه اندازی و شروع به نوشتن و تولید محتوا کنید. یا نه اصلن نیاز نیست هزینه کنید و برای استارت کارتان با ویرگول و بلاگفا هم میتوانید به دنیای تولید محتوا ورود پیدا کنید.
گذشته از این مباحث، در ادامه من قصد دارم از نگاه خودم یک به یک ۱۵ دلیل وبلاگنویسی را برایتان بازگو کنم.
بنابراین، در همین فضا برای این هفده دلیل نوشتن وبلاگ توضیحاتی کوتاه برایتان میدهم:
مهمترین دلایل وبلاگنویسی
همانطور که از قبل گفتم، در این بخش میخواهم برای شما در مورد مهمترین و اصلیترین دلایل وبلاگنویسی را بگویم، تا بیش از قبل برای این نوع از روش نوشتن آنلاین ترغیب شوید.
۱-برای افزایش آگاهی
جدای از این که من برای کسبوکارهای مختلف مینویسم و به عبارتی محتوا تولید میکنم، همین کار خودش برای افزایش سطح آگاهی عموم جامعه نقش مهمی بازی میکند. از طرفی، حتی وقتی در سایت خود مطلب مینویسم و منتشر میکنم به نوعی دارم از یک موضوع یا مسئله جدیدی صحبت میکنم.
پس، نکته یا موضوعی که خودم یاد گرفتم، میخواهم در قالب نوشته و عکس نوشته و به دیگر روشها پیامم را به گوش مخاطبم برسانم.
در کل هم وقتی در وبلاگ وبگاهم مینویسم و منتشر میکنم، به عبارتی احساس میکنم در مسیری قدم گذاشتم که هر روز آگاهتر و دقیقتر از روز قبل هستم. پس، افزایش آگاهی میتواند یک دلیل مهم برای وبلاگنویسی باشد.
۲-رفع نیاز مخاطب
من هر جا باشم از قانون نیاز و عرضه صحبت به میان میآورم و معتقدم این روزها اگر موضوع محتوانویسی و وبلاگنویسی نُقل مجلس بسیاری از محافل شده است، به این خاطر است که سوال و نیاز مخاطب از سوی برخی افراد و مجموعهها پاسخ داده میشود.
بنابراین دلیل دیگر وبلاگ نویسی برای بسیاری از افراد برطرف کردن، سوال، نیاز، خواسته فرد یا افراد است. اصلن چرا راه دور برویم، خودتان وقتی سوالی به ذهنتان خطور میکند به گوگل و سایت مراجعه میکنید یا سر از شبکههای اجتماعی در میآورید؟ بله درست است جواب گوگل و جستجو در سایتهاست.
۳-رشد کسبوکارتان
در کتاب «خلق مشتری خلق محتوا» اثر جو پولیتزی ، نیوت برت، ترجمه سعید زرگریان، در بخشی از آن، نویسندگان به این نکته اشاره میکنند که از وبلاگنویسی برای رشد کسبوکارتان استفاده کنید. بله من فرزانه کردلو هم موافق هستم. هر کسبوکاری دارید میتوانید به کمک مهارتی چون نوشتن محتوا در رسانههایتان بیش از قبل این موضوع را ترویج کنید.
به این شکل میتوانید مخاطبان و طرفداران خود را به سمت محصولات و خدمات خود هدایت کنید.
چه چیزی بهتر از این که مبلغ خدمات و محصولات خود باشید.
۴-ایجاد تعامل بیشتر با مخاطب
بسیاری اوقات وبلاگنویسها در سایت خود شروع به نوشتن و انتشار افکار و مطالب خود میکنند، زیرا به این شکل میتوانند با مخاطب ارتباط خوب و مداومی را برقرار کنند.
۵-ارزش آفرینی
در کل محتوا در قالب وبلاگ نویسی در وبسایتها به نگارش درمیآید و در معرض دیدگان مخاطب قرار میگیرد؛ چون قرار است یک ارزشی به مخاطب آن اضافه شود. وقتی به فرمهای مختلف شما در تلاش هستید با نوشتهتان ارزشی به کاربرانتان اضافه کنید، میتوانید به تدریج وبلاگنویس موفقی در حوزه کاری خود باشید.
۶-برای معرفی
بسیاری از افراد به ویژه صاحبان کسبوکارها به کمک وبلاگ و وبلاگ نویسی میتوانند به معرفی و اطلاعرسانی محصول و خدمات خود بپردازند. این روزها هم که تنها با اکتفا کردن به روشهای سنتی خرید و فروش نمیتوان انتظار خوبی از بازار کار خود داشت، چرا که بسیاری از مخاطبان در فضای اینترنت به دنبال برطرف کردن نیاز و پرسش خود هستند.
۷-مداومت داشتن
وقتی قرار است وبلاگنویسی را ادامه دهید، هر روز تلاش میکنید به طور منظم و مداوم در حال منتشر کردن نکته و موضوع جدیدی برای مخاطبتان باشید. انگار هر روز به دنبال نکته و حرف جدید هستید. به این شکل هر روز زندگی آگاهانهتری را تجربه میکنید.
۸-تقویت مهارت نویسندگی
یکی از علتهای مهم وبلاگنویسی آن است که سبب میشود به تدریج مهارت نوشتن در شما تقویت شود؛ چرا که دارید هر روز با نوشتن مقالههای کوتاه و بلند، بازوهای نوشتن خود را ورز میدهید تا به مرور قویتر شود.
۹-منظمتر میشوید
وقتی هر روز در مورد موضوع خاصی زمان میگذارید و مطلب مینویسید. همین مسئله به ظاهر ساده کم کم باعث میشود در مدیریت زمان برای انجام کارها از جمله نوشتن بهتر عمل کنید. از طرفی، بیش از قبل قدر زمان خود را میدانید و سعی میکنید با حساسیت بیشتری آن را صرف کنید. پس در کنار نظم دادن به کارهایتان به به تدریج زمان برایتان امری مهم قلمداد میشود.
بنابراین، با این روش روزتان را بیهدف و بیبرنامه به شب نمیرسانید. بنابراین میتواند یکی از اصلیترین دلیل وبلاگنویسی باشد.
۱۰-دایره ارتباطیتان گسترش مییابد
همانطور که هر روز دارید حرفه وبلاگنویسی را دنبال میکنید و در رسانههایتان از جمله سایت و شبکه اجتماعی محتوا منتشر میکنید، با این کار مخاطب را به سوی خود دعوت میکنید. مخاطبانتان کسانی هستند که با شما همنظر و همفکر هستند.
خود این موضوع باعث میشود به تدریج در مسیر مقاله نوشتن برای وبلاگتان با افراد جدید و افکار جدید آشنا شوید و حتی بسیاری اوقات این دوستیها هر روز مستحکمتر و پایدارتر شود.
۱۱-بیشتر دیده میشوید
وقتی وبسایت و شبکههای اجتماعی خود را راهاندازی میکنید و در آن نوشتهها و محتواهایتان را منتشر میکنید به نوعی دارید خودتان و برند شخصیتان را به دیگران معرفی میکنید.
در این راه، همیشه یک نکته حواستان باشد، وقتی در مسیر نوشتن و وبلاگنویسی مداومت داشته باشید میتوانید بیشتر دیده شوید و از سوی مخاطبانتان به افراد بیشتری معرفی شوید تا مطالب شما را دنبال کنند.
۱۲-منبعی برای کسب درآمد
به کمک وبلاگنویسی میتوانید وارد بازار کار محتوا شوید. به این شیوه میتوانید پول درآورید و روی کسب درآمد از راه نوشتن آن هم به صورت آنلاین حساب ویژه باز کنید. به نظر میرسد این مورد از دلیل وبلاگنویسی کاربردی و مهمی به حساب آید.
از طرفی، به کمک محصولات و خدماتی که بعدها در سایت خودتان از طریق نوشتن به مخاطب ارائه میدهید میتوانید آن فضا را محلی برای ترویج و تبلیغ محصولات و خدمات خود بدانید. به این شکل به صورت آنلاین هم میتوانید کسب درآمد کنید.
۱۳- علاقمند به نوشتن
بسیاری از کسانی که به نوشتن محتوا در وبلاگهایشان تشویق میشوند، بیشتر اوقات دلیلش را علاقهمندی به نوشتن را بیان میکنند. به طور حتم این دلیل مهمترین عامل دوام آوردن یک نویسنده محتوا و وبلاگنویس در مسیر نوشتن و تولید محتواست.
پس، اگر به این علت به این بخش از حوزه دیجیتال مارکتینگ علاقهمند هستید خیلی خوب است، در غیر این صورت بعد از مدتی بنا به دلایلی که بعدها با آن روبرو خواهید دیگر دوست ندارید در این را قدم بردارید و به عبارتی دلسرد میشوید.
۱۴- داشتن رزومه آنلاین
وقتی وبلاگ دارید و هر روز در آن مطلبی کوتاه یا بلند منتشر میکنید، به تدریج دارید برای خود رزومه کاری در فضای آنلاین ایجاد میکنید. داشتن رزومه پربار یکی دیگر از دلایل وبلاگنویسی برای افراد تازه کار این حوزه است.
۱۵-کمک به دیگران
از طریق نوشتن و منتشر کردن محتوا در سایت و سایر رسانههای خود میتوانید اطلاعاتتان را به اشتراک بگذارید تا دیگران از آن استفاده کنند. با این کار به نوعی به دیگران کمک میکنید.
کلام آخر
در این جا صحبتهایم را به پایان میرسانم. من فرزانه کردلو در سایت جهان فکر با نوشتن این مقاله تحت عنوان ۱۵ دلیل وبلاگنویسی سعی کردم به مهمترین علتهای نوشتن مطلب در وبلاگها را بیان کنم. امیدوار مورد توجهتان قرار گرفته باشد.
اگر شما هم دلیلی مد نظرتان است، میتوانید با درج نظر، آن را با من و مخاطبان جهان فکر به اشتراک بگذارید.