E html> چرا اهداء کتاب؟ - جهان فکر
خانه / فرهنگی / چرا اهداء کتاب؟

چرا اهداء کتاب؟

آیا تا به حال کتابی اهداء کردید؟ زمانی که کتابی می‌خریم، حال خوانده یا ناخوانده، برای مدت زیادی در گوشه قفسه کتابمان بدون استفاده باقی می‌ماند و به عبارتی خاک می‌خورد، بهتر نیست اگر کتابی را که مدتهاست از آن استفاده نمی‌کنیم را در اختیار سایر افراد بگذاریم. از اینرو، کتابی که می‌‌خواهیم اهداء کنیم می‌تواند در هر موضوعی باشد.  با این کار، کسی که به آن کتاب نیاز مبرم دارد، خواسته‌اش را برآورده کردید و بدین ترتیب دوباره کتاب اهدایی شما مورد استفاده قرار می‌گیرد و به چرخه خوانش بازگردانده می‌شود.

چرا اهداء کتاب؟

کجا کتابم را اهداء کنم؟

در خصوص اهداء کتاب، شاید الان که بسیاری این مطلب را می‌خوانند، این سوال برایشان  پیش آید که، اگر کتابی برای اهداء داشته باشند، آن را به چه کسی و کجا هدیه دهند؟ البته در ابتدای امر می‌توانید از اطرافیان پیگیر این موضوع باشید که، آیا به کتاب مورد نظر نیاز دارند یا نه؟ به احتمال زیاد، در این بین کسی پیدا می‌شود که  به سبب موضوع و محتوای آن بخواهد آن کتاب اهدایی را مورد مطالعه قرار دهد.

برای اهدای کتاب خود، می‌توانید گزینه بعدی یعنی، مراجعه به کتابخانه‌ را مورد بررسی قرار دهید. با هدف هدیه دادن کتاب، شما می‌توانید به کتابخانه‌های عمومی محل زندگی خود سری بزنید، چرا که کتابخانه‌های عمومی هر کتابی را که مد نظرتان باشد را با کمال میل می‌پذیرند و به عنوان کتاب اهدایی در اختیار سایر اعضاء قرار می‌دهند. در این بین کتابخانه‌ دانشگاهها هم می‌تواند مورد مناسبی برای اضافه کردن به لیست مکانهای اهداء کتاب باشد.

گزینه سوم می‌تواند مکان هایی در سطح شهر باشد که، شهردار یا سازمانی وابسته به آن که مجوز این کار را دارد و یک فضای قفسه مانندی را در مکانهای عمومی ایجاد می‌کند، به احتمال زیاد شاید دیده باشید(به مانند دیوار مهربانی  برای اهدای لباس)که در آن کتابی که دیگران قبلاً در آنجا قرار داده‌اند، در صورت نیاز شما برده و مطالعه می‌کنید و اگر تمایل داشتید، در مقابل می‌توانید به جای آن کتاب، کتاب مورد نظر خود را تحت عنوان کتاب اهدایی جایگزین کنید. از طرفی، مراکزی هم تحت عنوان “مرکز تبادل کتاب” وجود دارند که می‌توانند در این راه به شما کمک نمایند.

البته من در یک نانوایی و در مکانی بی ارتباط با بحث کتاب و کتابخوانی، هم دیدم که به ابتکار خود شخص، یک قفسه کتابی را در محل کار خود ایجاد نموده و چند جلد کتاب هم در آن قرار داده که بدین طریق، افراد در حین اینکه در صف نان قرار دارند، می‌توانند از مطالب کتاب اهدایی هم استفاده نمایند.

گاهی اوقات در برخی وسایل نقلیه عمومی هم شاهد چنین حرکتهای فوق العاده جالب هستیم، که چند جلد کتاب کم حجم را در وسیله نقلیه خود قرار دادند تا برای لحظاتی افراد از آن کتاب ها و مطالبش استفاده بهینه کنند.

چرا اهداء کتاب؟

مزایای اهداء کتاب

در جریان گپ و گفت در خصوص اهداء کتاب به سایرین، بایستی گفت، البته این مسئله،  فقط در خصوص کتاب صدق نمی‌کند و در مورد همه موضوعات می‌تواند کاربرد داشته باشد. به منظور هدیه کردن کتاب به سایر افراد، زمانی که ما کتابی را به دیگری هدیه می‌دهیم، فضای خالی برای کتاب بعدی مهیا می‌گردد و به عبارتی باعث می‌شود کتاب جدید دیگری به طرق مختلف جایگزین آن کتاب اهدایی شود.

در ادامه گفتگو در باب موضوع اهداء کتاب، شاید در این لحظات، این فکر به ذهنتان خطور کرده است که شما هم در یک فرصت مناسب، به قفسه کتاب خود نگاهی بیاندازید، به طور حتم چند جلد کتاب وجود خواهد داشت که دو، سه سالی است، اصلاً  مورد استفاده قرار نگرفته است و می‌تواند تحت نام اهداء کتاب در اختیار شخص دیگری باشد. با این حال فرق نمی‌کند، موضوع کتاب باشد یا چیزی دیگری، به شکلی که  بتوان از طریق آن، موضوع همکاری و تعاون را به نحوی مطلوب به معرض نمایش گذاشت، حس خوبی را به شخص(اهداء کننده کتاب) و سایرین(دریافت کنندگان کتاب) منتقل می‌کند.

راستی، الان که صحبت از هدیه دادن کتاب شد، خود شما تا به حال کتابی را به این شکل هدیه کردید؟ یا قرار است به زودی زود اقداماتی را انجام دهید؟ شما چه شیوه‌های دیگری می‌شناسید که می‌توان به کمک آن کتابی را که مورد استفاده قرار نمی‌گیرد را به فرد یا افرادی هدیه کرد؟

در پایان این مقاله، جهان فکر امیدوار است با طرح موضوع اهداء کتاب، توانسته باشد، فکر و اندیشه‌تان را  به چالش کشانده تا به پیرامون خود با دقت و درایت بیشتری توجه نمایید.

درباره‌ی فرزانه

حتما ببینید

takadighari-iran

تکدی گری ممنوع!

امروز صبح که بیرون رفته بودم. در پیاده رو به سمت جلو قدم برمی‌داشتم. متکدی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *