به سایت جهان فکر خوش آمدید.
«میخوام به کمک جهان فکر امروز فقط یکم دنیا جای بهتری برای زندگی باشه»
در یک نگاه من در جهان فکر:
- نویسنده
- کپیرایتر
- محتوانویس
- مدرس
- و … .
در دنباله مطلب تصمیم دارم شرحی کامل از این که من کی هستم؟ و در حال حاضر در جهان فکر چه میکنم؟ را برایتان بازگو کنم.
فرزانه کردلو کیست؟
مهندسی که مینویسد.
من فرزانه کردلو هستم. نویسندهای که در سایت جهان فکر از نوشتن – نویسندگی، تولید محتوا و توسعه فردی مینویسد و صحبت میکند.
چند سال پیش وقتی با عنوان ترم صفری دانشجوی مهندسی کشاورزی علوم خاک به دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان ورود پیدا کردم.
در همان روزهای ابتدایی یعنی ترم اول در کنار سایر درسها، واحدی با عنوان گیاهشناسی گذراندم.
در همان روز اول کلاس، لحظات اولیه به معارفه استاد و دانشجوهایش گذشت. بعد از دقایقی استاد آن کلاس سوالی از من و همکلاسیهایم پرسید.
آیا با علاقه به این رشته ورود پیدا کردید؟
هر کسی جوابی داد. من پنجاه پنجاه بودم؛ ولی بدون هیچ توضیحی گفتم بله
در ادامه استاد یک جمله جالبی گفتن.
هر کدام از شماها چه با علاقه و چه بدون علاقه وارد این رشته و دانشگاه شدید سعی کنید خوب عمل کنید و بهترین باشید، چرا که در آینده قرار است چرخهای مملکت را شما بچرخانید.
در آن دقایق درکی از این جملات نداشتم.
من! چرخهای مملکت!
گذشت… .
من مقطع کارشناسی را در همان دانشگاه به پایان رساندم.
و در ادامه برای ورود به مقطع ارشد در دانشگاه آزاد کرج کنکور داده و پذیرفته و ادامه تحصیل دادم. پس از آن یکی دو بار هم برای ورود به مقطع دکتری در دانشگاه سراسری اقدام کردم، برای بار دوم به مصاحبه هم دعوت شدم. دانشگاههای زیادی را برای مصاحبه انتخاب نکردم. تنها دو دانشگاه مد نظرم بود. که به مصاحبه دانشگاه زنجان پذیرفته شدم، ولی بعد از اعلام نتایج متوجه رد شدن خودم شدم. هر چند میدانم در جلسه مصاحبه خوب عمل نکردم و از من شایستهتر هم وجود داشت.
گذشت… .
الان که در این جایگاه قرار دارم، احساس میکنم از این لقب مهندسی و مُهر نظام مهندسی کشاورزی خیلی نتوانستم آنطور باید و شاید بهرهی لازم را ببرم.
ولی میدانم اگر باز به گذشته برگردم همین رشته را انتخاب میکنم. چون میدانم کشورم ایران نیاز دارد در بخش کشاورزی حرفی برای گفتن داشته باشد. حداقل برای تولید غذای سالم و حفظ آب و بخصوص خاکش. چرا که بستر هر رویش خوبی در خاک خوب است.
این رشته به کسانی نیاز دارد که به بخش کشاورزی رونق بیشتری بدهند البته با دانش و تکنولوژی جدید.
ناگفته نماند چند روز پیش در خبری رسمی دیدم بر اساس ردهبندی که از فارغ التحصیلان شاغل رشتهها به عمل آمده بود. مهندسی کشاورزی در بین ده رشتهی اول نبود. هم ناراحت شدم و هم نگرانکننده بود.
نکته بعدی اینکه بعد از تحصیل در مقاطع مختلف متوجه شدم. با تحصیل در مدرسه و دانشگاه قرار نیست به دنیای کار پرتاب شوم. در این مکانها فقط قرار است در جمع زندگی کردن به شکلهای مختلف را بیشتر و بهتر درک کنم. قرار است تعامل بیشتر نمود پیدا کند.
قرار است با افراد بیشتری آشنا شوم تا نظرات و دیدگاههای بیشتری ارائه دهم. در مقابل دیدگاههای بیشتری بشنوم خودم را و افکارم را تغییر دهم تا در تلاش تغییر دیگران باشم. این جهان فکر من هست.
قرار است خواندن و نوشتن را علمیتر دنبال کنم تا از افکار بیشتری آگاه شوم و افکار بیشتری از طریق نوشتن و حرف زدن انتقال دهم. و در نهایت برای خودم و خانوادهام و در محدوده بزرگتر یعنی جامعه و مملکتم فرد مفید و تأثیرگذاری باشم.
نمیدانم در حال حاضر کجای چرخهای مملکت را به دست گرفتم، اما میدانم من نه با مهندسی کشاورزی و نه نویسندگی و سایر القاب تعریف نمیشوم فقط میخوام مفید باشم و در آخر خودم باشم و به کم قانع نیستم. دوست دارم ناشناختههای بیشتری را تجربه کنم و بر ترسهایم غلبه کنم. چون میدانم زندگی کوتاه هست. پس چلاندن لیموها تا آخرش در هر جایگاهی برایم مهمتر است.
حال من در جهان فکر کی هستم؟
حال من مهندس چرا در جهان فکر هستم.
من فرزانه کردلو در زمینه تولید محتوا و نویسندگی برای سایت خودم و سایت سایر کسبوکارها فعالیت میکنم.
در سال ۱۳۹۶ در یک مدت زمان کوتاه یک ماه این کار را آغاز کردم. تا اینکه در سال ۱۳۹۷ به طور رسمی کار تولید محتوا را جدی و حرفهای دنبال کردم. ناگفته نماند که نوشتن به سالهای خیلی قبل برمیگردد. به سخن دیگر، خواندن کتاب و روزانه نویسی به سال های کودکیم بر میگردد.
من عاشق خواندن کتاب آن هم زندگی نامه افراد موفق و مشهور هستم. از طرفی، فیلمهایی هم که به واقعیت زندگی افراد و آثار آنان پرداخته علاقه بیحدو حصری دارم.
من اول کار فکر نمیکردم تا همین جا پیش بروم، منتها به مسیرم و رویایم امیدوار بودم و هستم. البته یک سال قبلتر از آن یا بهتر بگویم سهسالونیم قبل از آن هم کار تولید محتوای متنی یعنی همان نویسندگی را به طور جدی شروع کرده بودم. به عقب که برمیگردم و پشت سرم را نگاه میکنم.
در این نقطه و موقعیت از این انتخاب خوشحالم و خداروشکر میکنم. وارد شدن به دنیای نوشتن آن هم تولید محتوا متنی از طریق یک دوست بود. راه اندازی وبسایت هم دوست دیگری نقش داشت.
من در اینستاگرام
در ادامه هم ساخت صفحه اینستاگرام توسط یک دوست و البته همکار و مدیر بخش تولید محتوایم در محل کار پیشنهاد شد.
این بار تصمیم گرفتم از طریق رسانه دیگری همچون اینستاگرام سایتم یعنی جهان فکرم(دنیای نظراتم) را به افراد بیشتری معرفی کنم. تا نوشته هایم را افراد بیشتری بخوانند. البته هدفم در ابتدای راه این نبود. اتفاقی ماجرا شروع شد.
راستش من تا پایان سال ۱۳۹۸ خیلی در فکر ایجاد صفحه اینستاگرام نبودم. با پیشنهاد یک دوست خوب و البته همکار بیشتر برای این کار ترغیب شدم. ماجرا از اینجا شروع شد.
اوایل اسفند ۱۳۹۸ که در ایران همه چیز تحت شعاع ورود کرونا ویروس بود. من هم در این میان دوست داشتم در کمتر کردن خطر ابتلا به ویروس کرونا مردم ایران زمین سهمی داشته باشم. پس هر خبری حتی کوچک و البته مهم از جمله ضدعفونی کردن گوشی همراه و انواع وسایل الکترونیکی با الکل، بخصوص خاموش کردن آن هنگام ضد عفونی، استفاده از دستکش و نایلکس در پمپ بنزین ها و…. را با طراحی در برنامه فتوشاپ اطلاعرسانی میکردم.
خلاصه دوست داشتم هر چیزی که افراد کمتری را به این ویروس مبتلا میکرد، باخبر کنم. من هم آن را در فتوشاپ میساختم و به دوستان و آشنایان ارسال میکردم. البته در سایتم هم با منتشر کردن نوشتههایی از جمله ماسک بزن، خانواده دکتر ارنست و … این اطلاعرسانی ادامه داشت. روزهای اسفند ماه همینطور یکی پس از دیگری از پی هم میگذشت و خبرهای خوبی از ایران و جهان مخابره نمیشد.
یک روز به دوستی که اول حرفهایم در موردشان صحبت کردم. این تصاویر طراحی شده را نشان دادم. بهم گفتن، من که میتوانم با فتوشاپ کار کنم. بهتر هست در اینستاگرام هم صفحهای داشته باشم. این تصاویر را هم آنجا هم منتشر کنم. پیش خودم گفتم شاید فرصت نکنم. یعنی میشود؟
از آن موقع به بعد آن ایده مدام در فکرم غلت میخورد. تا این که به طور رسمی در ۲ فروردین ۱۳۹۹ در اینستاگرام اولین پستم با تبریک سال نو ایجاد کردم. این کار ادامه پیدا کرد تا به امروز. تجربههای بینظیری در این مدت کسب کردم. با افراد و موضوعات زیادی آشنا شدم.
الان که به عقب بر میگردم و مسیرم در این مدت در اینستاگرام نگاه میکنم. حس خوبی دارم. خوشحالم پیشنهاد دوست و همکار خوبم خانم قبادی را جدی گرفتم. ناگفته نماند که در مورد نوشتن هم خیلی چیزها از از ایشان یاد گرفتم.
در دنباله راه در این مدتی که سایتم را بنا کردم، دایره دوستانم بزرگ و بزرگتر شده است. دوستی با هر یک برایم باعث افتخار است. هر کدام با قلمشان دنیای زیبایی را تصویرسازی کردند و میکنند. خوشحالم که در جمع نویسندگان کم نظیر هستم و خواهم بود.
من در تلگرام
در فروردین ۱۴۰۰ هم به یاری خدای مهربان و دوست داشتنیم تلگرام جهان فکر را به راه انداختم. به طور حتم در روند رشد و موفقیت هر فردی خانواده و دوستان و… نقش اساسی را بازی میکنند و من هم از این موهبت الهی بینصیب نبودم.
دورههای من
در طی این مدت در کنار نوشتن و تولید محتوا، به حرفه تدریس در این زمینه هم مشغول شدم و دورههایی هم به صورت آنلاین برگزار کردم و میکنم.
دورههایی همچون:
-دوره محتوانویسی برای سایت
-دوره آموزش فتوشاپ برای تولیدکنندگان محتوا
کتابهای من
در این مدتی که به طور جدی دست به قلم شدم و مینویسم چند کتاب هم نوشتهام:
- رمان یلدای همدلی ( داستاننویسی گروهی)
- رمان آخرین گناه و حسرت آخرین نگاه (داستان گروهی)
- تغییر دل و جرأت میخواهد (۱۰۱ ایده برای توسعه فردی)
- من و پول
- و… .
وبینارهای من
در ادامه ماجرای دست به قلم شدنم، من فرزانه کردلو در مسیر نوشتن و تولید محتوا در کنار مقاله نویسی، تدریس، کتاب نوشتن سعی کردم جلساتی با عنوان وبینار هم در برنامه کاریام داشته باشم.
دنیای نوشتن و تولید محتوا من را با آدمها و موضوعات فوقالعادهای آشنا کرد. دیدم را به زندگی وسیعتر کرد. مطمئنم باز هم میتوانم پا را فراتر بگذارم و خودم و دنیای خودم را برای زندگی بهتر تغییر دهم.
من به دنبال تغییر کسی نیستم و فقط میخواهم خودم را در این مسیر تغییر دهم، چرا که معتقدم اگر خودم را تغییر دهم دنیای اطرافم هم دگرگون میشود.
و سوال بعدی اینکه
در کنار نوشتن دیگر به چه هنری علاقهمند هستم؟
طراحی تصاویر در فضای نرم افزارهای همچون فتوشاپ و … یکی دیگر از علاقمندیهای من است.
البته در محیط برنامه فتوشاپ علاوه بر طراحی تصاویر به ساخت استیکر تلگرام نیز علاقهمند هستم.
خلاصه علاقمندم هر روز چیز جدیدی یاد بگیرم و همچنین به دانستههای هر لحظه و هر ساعت اضافه کنم و در نهایت آن را در اختیار دیگران قرار دهم. این یادگیری و آگاهی سبب میشود برای اطلاعرسانی و آگاهی دادن به سایرین در این کره خاکی بیشتر وقت بذارم و تلاش کنم.
البته موضوع ورزش که یکی دیگر از سرگرمیها و علاقهمندیهایم هست را هم در روزمرگیهایم به شکلهای مختلف دنبال میکنم.
سوالی که شاید برای شما هم پیش بیاید این است که هدفم از راهاندازی این وبسایت چه بود.
هدف من؟
من فرزانه کردلو کارشناس ارشد مهندسی کشاورزی، تارنمای جهان فکر را در تیر ماه ۱۳۹۸ راه اندازی کردم تا بتوانم دغدغهها و ایدههایم را در این فضا بیان کنم.
همه مطالب سایت نوشته خودم است و تلاش میکنم با نوشتن دنیای بهتری را در خارج از جهان فکر برای خودم و سایرین به وجود بیارم. ضمن آن که با نوشتن به ذهن و فکرم هم فضای بیشتری میدهم.
باز هم یادآوری میکنم. من فرزانه در رسانههایم به دنبال تغییر کسی نیستم، چون میدانم تا کسی خودش نخواهد تغییر نخواهد کرد. پس از تغییرات کوچک خودم شروع میکنم. تغییراتی که باعث رشد و تعالی من میشود و تا پایان هم در این مسیر خواهم بود تا دنیای بهتری را برای خودم ایجاد کنم.
نا گفته نماند که در کنار این رسانه جهان فکر، سایت تورپاخ را هم در اوایل ۱۳۹۹ راهاندازی کردم و در آن نوشتههایم را مرتبط با دنیای خاک و محیط زیست منتشر میکنم.
پشتکار و تلاشت ستودنیه فرزانهجان. جملاتی که در صفحه اینستاگرامت منتشر میکنی همیشه برام تامل برانگیز بود. خیلی وقته میخوام به سایتت سر بزنم اما متاسفانه به دلایل مختلف نمیشد. خوشحالم به سایتت سرزدم. مطمئنم مطاب و جذاب، پرمحتو و زیبایی رو مطالعه خواهم کرد. موفق باشی عزیزم.
سلام
عهدیه جان کلی خوشحال شدم، که اینجا شما رو میبینم دوست خوب و نویسنده توانمند.
شما بهم لطف داشتید و دارید عزیزم.
خیلی خیلی خوش اومدی.
بازم تشکر از وقتی که گذاشتی و درباره من سایتم رو خوندی و اینکه نظر گذاشتین.
موفق باشین
سلام خانم کردلوی نازنین فعال
چه درباره من پرو پیمانی
آفرین به شما
واقعن تلاش و پشتکار شما آفرین داره👏
سلام
زهرای عزیز
خیلی ممنونم که لطف کردین و به سایتم سر زدین و وقت گذاشتین مطلبم رو خوندین و هم اینجا نظر گذاشتین و هم اینکه در سایتتون از من و رسانهی جهان فکر گفتین
بینهایت ممنونم
موفق باشین دوست عزیز
فرزانه عزیز
شگفت زده شدم، چه دربارهی من کاملی!
از آشنایی با شما و سایتتان خوشحالم.
سلام
سعیده عزیز
اول این که خوش اومدین به جهان فکر فرزانه کردلو 🙂
ممنونم که وقت گذاشتین یک نظری به این صفحه انداختین و خوشحالم که چنین نظری دارین و مایه دلگرمی عزیزم.
موفق باشین