با بازیافت زبالههایی همچون کاغذهای باطله از جمله روزنامه، دفتر و کتاب و … میتوان جان دوبارهای به محیط زیست داد. قبلا در همین سایت جهان فکر در مورد تفکیک زباله مقالهای تحت عنوان ” تفکیک زباله کاغذ” درج شده بود. دلیل اینکه امروز هم میخواهم در مورد این مسئله مهم و حیاتی بار دیگر با شما خوانندگان عزیز هم صحبت کنم آن است که، امروز به طور اتفاقی بیرون بودم و همچنان که داشتم ویترین مغازه ها را یکی پس از دیگری رد میکردم، چشمم به یک جمله در گوشهای از ویترین مغازهای افتاد. مغازهای که در کل، کالای ایرانی عرضه میکند. این مغازه کالاهایی همچون لوازم التحریر،پوشاک و عروسک و … به فروش می رساند؛چون مغازه چند بخش داشت در نتیجه هر یک از این اقلام در فضایی مجزا به فروش میرسید. قبلاً چند باری به این مغازه سر زدم و خرید هم کردم.
بگذریم، همانطور که داشتم ویترین مغازه را نگاه میکردم، دیدن این اطلاعیه برایم بسیار خوشایند بود. کار درست همین است، اگر میخواهیم محیط زیست سالم و پایداری داشته باشیم و همیشه زمین پابرجا بماند، بایستی از چنین ایده ها و ابتکاراتی که حامی محیط زیست میباشد استقبال کنیم. اگر هر کدام از ما قدمی برای حفظ محیط زیستی همچون درختان که اکسیژن زندگی ما را تأمین میکنند برداریم به نظرم دنیا گلستان میشود.به طور حتم یک دست صدا ندارد!
داشتم فکر میکردم چقدر خوب میشد در هر خانه و خانوادهای این فرهنگ تفکیک زباله بخصوص زباله کاغذ باطله رواج پیدا می کرد تا کاغذهای بسیاری سر از سطل زباله تر و خشک درنیاورند. کاغذی که دوباره میشود به چرخه تولید برگردد و جاهای دیگر سرگردان نماند.
مهمترین نکته آن است که، اگر بچه ها از همان کودکی در خانهای گه در آن بزرگ میشوند یاد بگیرند که شهر ما خانه ما یک شعار نیست و تک تک مردمان جامعه شهری که در آن زندگی میکنند به پیرامون خود بخصوص حیات طبیعت اهمیت میدهند.
این آمال و آرزو نه تنها در ایران خودمان بلکه کل دنیا به واقعیت تبدیل نمیگردد، اگر هر کدام از ما انسان هایی که بر روی این کره خاکی زندگی میکنیم شروع به تفکیک زباله از مبدأ نکنیم. شاید بگویید از فردا اقدام میکنید. راستی، چرا از فردا از همین لحظه برای تفکیک زباله بخصوص زباله کاغدی دست به عمل بزنید چرا که تا همین جاها هم بسیار دیر به فکر افتادیم.
اگر تغییر را از خود درونی مات شروع نکنیم، انتظار تغییر دنیای بیرون کار بیهوده ای خواهد بود. در نتیجه اگر از خانه و محل کار خود این فرهنگ سازی را حدی نگیریم، توقع داشتن از بقیه برای افکیک زباله هایی همچون کاغد هم بی مورد خواهد بود.
نظر شما چیست؟